Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoDE VILLA, F. Z.; ECKERT, C.; NICKEL, O.; FAJARDO, T. V. M. Avaliação de longo prazo do efeito de eliminação de Apple stem grooving virus por quimioterapia em macieira cv. Royal Gala. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA UVA E VINHO, 12., ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 8., 2014, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2014. p. 12

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Solos. Para informações adicionais entre em contato com cnps.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  27/11/2018
Data da última atualização:  11/11/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  TINTNER, J.; PREIMESBERGER, C.; PFEIFER, C.; SOLDO, D.; OTTNER, F.; WRIESSNIG, K.; RENNHOFER, H.; LICHTENEGGER, H.; NOVOTNY, E. H.; SMIDT, E.
Afiliação:  JOHANNES TINTNER, UNIVERSITY OF NATURAL RESOURCES AND LIFE SCIENCES, VIENNA, AUSTRIA; CHRISTOPH PREIMESBERGER, UNIVERSITY OF NATURAL RESOURCES AND LIFE SCIENCES, VIENNA, AUSTRIA; CHRISTOPH PFEIFER, UNIVERSITY OF NATURAL RESOURCES AND LIFE SCIENCES, VIENNA, AUSTRIA; DENIS SOLDO, UNIVERSITY OF NATURAL RESOURCES AND LIFE SCIENCES, VIENNA, AUSTRIA; FRANZ OTTNER, UNIVERSITY OF NATURAL RESOURCES AND LIFE SCIENCES, VIENNA, AUSTRIA; KARIN WRIESSNIG, UNIVERSITY OF NATURAL RESOURCES AND LIFE SCIENCES, VIENNA, AUSTRIA; HARALD RENNHOFER, UNIVERSITY OF NATURAL RESOURCES AND LIFE SCIENCES, VIENNA, AUSTRIA; HELGA LICHTENEGGER, UNIVERSITY OF NATURAL RESOURCES AND LIFE SCIENCES, VIENNA, AUSTRIA; ETELVINO HENRIQUE NOVOTNY, CNPS; ENA SMIDT, UNIVERSITY OF NATURAL RESOURCES AND LIFE SCIENCES, VIENNA, AUSTRIA.
Título:  Impact of pyrolysis temperature on charcoal characteristics.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Industrial & Engineering Chemistry Research, v. 57, n. 46, p. 15613-15619, 2018.
DOI:  https://doi.org/10.1021/acs.iecr.8b04094
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Charcoals were produced from spruce and beech wood under laboratory conditions at different pyrolysis temperatures (300-1300 °C). Characterization of these charcoals was conducted using eight analytical methods. Each method describes specific changes in the temperature range until 1300 °C. Therefore, the combination of these methods provides comprehensive information on different pyrolysis stages. Fourier transform infrared (FTIR) spectroscopy, NMR spectroscopy, and thermogravimetry display changes until 700 °C. A prediction model for pyrolysis temperature until 800 °C is presented based on FTIR spectra with an R2 of 0.98. He-pycnometry resolves the temperature range between 500 and 890 °C. Small angle X-ray scattering (SAXS) describes precisely the evolution of the porous structure and completes the set of techniques by a description of the physical properties of the charcoal. X-ray diffraction (XRD) reveals the crystallographic change of the lignocellulosic structure toward precursors of graphite. The formation of calcite out of CaO and CO2 becomes evident.
Thesagro:  Carvão; Método de Análise.
Thesaurus NAL:  Charcoal; Pyrolysis.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPS20019 - 1UPCAP - DD2018.00306
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional